papilloncounselling.eu

Home

Papillon en Eigenwijs…..groei in eigen wijsheid


Welkom bij Papillon counselling & coaching en Eigenwijs opvoedingsadvies. Als u op deze site terecht bent gekomen, bent u mogelijk op zoek naar hulp in een situatie die u zelf even niet het hoofd kunt bieden. Dat kan zowel gaan om heel persoonlijke vragen als om opvoedingsvragen. Voor beide bent u hier aan het goede adres. Neem eens rustig een kijkje op deze site. Mocht u het idee hebben dat u zich bij de wijze van hulpverlening van Papillon en Eigenwijs prettig voelt, neem dan gerust vrijblijvend contact op. Een eerste kennismaking kost niets maar geeft u wel een eerste indruk van hetgeen u mag verwachten.

Wie zijn wij?

De initiatiefnemer is Desirée de Bresser: orthopedagoog bc, pedagogisch gezinsbegeleider - videohometrainer - gezinsmanager - counsellor en coach. Bovenal eerst moeder van een lieve dochter van 7 jaar.
De initiatiefnemer is Desirée de Bresser: orthopedagoog bc, pedagogisch gezinsbegeleider - videohometrainer - gezinsmanager - counsellor en coach. Bovenal eerst moeder van een lieve dochter van 7 jaar.

Papillon counselling & coaching en Eigenwijs opvoedingsadvies worden gedragen door een netwerk van deskundigen.

Desirée vertelt:

Na het voltooien van mijn opleiding aan de HBO-J, werkte ik jarenlang in een speciale peutergroep met kinderen met gedragsproblemen en opvoedingsproblematiek. Tijdens de begeleidingsgesprekken met ouders, ervoer ik het als een gemis dat ik niet in hun eigen thuissituatie kon kijken. Droog van achter een tafel adviezen geven, was voor veel ouders eigenlijk niet voldoende.

Na de geboorte van onze dochter heb ik het groepswerk verlaten. Al geruime tijd speelde toen het idee van een eigen praktijk in mijn hoofd. Ik wilde graag mijn ervaring delen met ouders binnen de dagelijkse leefsituatie met hun kind en dit het liefst doen vanuit mijn eigen visie en... eigenwijsheid. Door de zorg die ik voor mijn eigen kind voelde en het onbegrip waar ik daarover in mijn omgeving mee te maken kreeg, kwam ik nog dichter bij het gevoel van andere ouders te staan die met problemen in de zorg of in de opvoeding van hun kind te maken hadden.

Daarnaast boeide het me altijd al intens om samen met mensen te kunnen werken aan het oplossen van hun problemen of het verbeteren van hun situatie. Ook dat stukje oppakken in een eigen praktijk, daagde me uit.

Na een opleiding video-interactiebegeleiding/video-hometraining en de opleiding tot academisch counsellor en coach bij de academie voor counselling en coaching, werden Papillon en Eigenwijs in mijn hoofd steeds duidelijker vormgegeven. Langzaam startte ik met het omzetten van mijn eigenwijze ideeën in actie. Papillon en Eigenwijs gingen "leven".

In dezelfde tijd kreeg ik een baan als pedagogisch gezinsbegeleider bij een grote organisatie. Binnen deze instelling werk ik inmiddels tevens als gezinsmanager van multi problem gezinnen. Dit jaar heb ik de opleiding orthopedagogiek afgerond.


Het sparren met andere deskundigen is een logische aanvulling. Als gezinsbegeleider of counsellor kun je niet zonder regelmatige feedback van andere professionals. Het is nodig om steeds opnieuw een stukje reflectie te krijgen om de kwaliteit van je werk te waarborgen.

Papillon en Eigenwijs worden daarom ook gedragen door een netwerk van mensen die gespecialiseerd zijn in het werken met kinderen en volwassenen:

Jenny Klomp: sociaal pedagogisch hulpverlener, pedagogisch medewerker binnen de kinderpsychiatrie en co-trainer binnen Eigenwijs opvoedingsadvies.

Monique Neus: orthopedagoog

Jacobine Brenkman: academisch counsellor en coach.